Vissticks van kabeljauw
Voor 4 personen
- Kabeljauw (600g)
- Eieren (2 stucks)
- Paneermeel
- Verse peterselie
- Bloem
- Preischeuten (handvol)
- Olie om te frituren
- Natura Tartaar Saus
Bereidingswijze
Schoonmaken van de kabeljauw. Snij grote stukken van 2 cm breed.
Pak drie (brede) schaaltjes: de eerste voor de bloem, de tweede om de eieren in los te kloppen en de derde voor het paneermeel en de peterselie.
Haal de kabeljauwsticks door ieder schaaltje in de volgorde: bloem, eieren, paneermeel.
Veeg de restjes paneermeel er zachtjes vanaf zodat deze niet loskomt in de olie. Verhit de olie tot 170°C en frituur de sticks in 5 minuten goudbruin (niet teveel sticks per keer).
Leg de gebakken kabeljauwsticks op een keukenpapier om uit te lekken.
Serveer de vissticks van kabeljauw met Natura Tartaar Saus en de preischeuten.
Tartaar (160g)
Zacht en fris! Tartaarsaus is beste vriendjes met vis, zeevruchten en zelfs met rood vlees.
Ingrediënten: Zonnebloemolie, eigeel (vrije uitloop), mosterd (azijn, water, mosterdzaden, zout, kruiden), azijn, augurken, zout, kappertjes, peterselie (0.2%), look, peper, natuurlijk aroma van specerijen en kruiden.
Voedingswaarden (100g)
Eiwitten | 1,8 g |
Vetten | 80 g |
Verzadigde vetzuren | 10,2 g |
Koolhydraten | 1,7 g |
Suiker | 0,2 g |
Zout | 1,3 g |
Energie | 3020 KJ/734 kcal |