4 personen 

  • 4 zeetongen ontveld
  • 1 handvol peterselie
  • Boter
  • 2 el bloem
  • peper, zout
  • 1 citroen
  • Sauce tartare Natura

 

Werkwijze

Snipper de peterselie fijn. Laat een grote klont boter smelten in de pan. Bebloem de zeetongen en schud de overtolige bloem eraf. Bak de zeetongen ongeveer 2-3 minuten per kant. Kruid met voldoende peper en zout.
Haal de tongen uit de pan, blus het bakvet met wat citroensap en voeg de peterselie toe.

Giet dit over de zeetongen en serveer met verse sla, gekookte krielaardappeltjes en de tartaarsaus. 


Tartaar (160g)
mainPicture.png
  • mainPicture.png
€3.20

Zacht en fris! Tartaarsaus is beste vriendjes met vis, zeevruchten en zelfs met rood vlees.

 

Ingrediënten: Zonnebloemolie, eigeel (vrije uitloop), mosterd (azijn, water, mosterdzaden, zout, kruiden), azijn, augurken, zout, kappertjes, peterselie (0.2%), look, peper, natuurlijk aroma van specerijen en kruiden.

 

Voedingswaarden (100g)

Eiwitten 1,8 g
Vetten 80 g
Verzadigde vetzuren 10,2 g
Koolhydraten 1,7 g
Suiker 0,2 g
Zout 1,3 g
Energie 3020 KJ/734 kcal