Friet van zoete aardappelen
Voor 4 personen
- Kruimige of zoete aardappelen (400gr)
- Panko (soort paneermeel)
- Verse peterselie (2 theelepel)
- Gerookt paprikapoeder (1 theelepel)
- Knoflook
- Olijfolie (1 eetlepel)
- Zeezout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C.
Was en schil de aardappels. Snijd frieten van ca. 1,5 cm breed.
Meng een theelepel olijfolie met de overige ingrediënten: panko, (gehakte) peterselie, paprikapoeder, knoflook en zeezout. Rol de frieten door het mengsel.
Leg een vel bakpapier op een rooster in de oven. Leg de frietjes naast elkaar en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak gedurende 15 minuten op 190°C, draai ze om en bak ze nog eens 5 minuten.
Serveer direct uit de oven, samen met Natura Mayonaise.
In het geval van zoete aardappel: Laat panko, peterselie en paprikapoeder achterwege. Olijfolie en zeezout is voldoende.
Mayonaise (310g)
Waar het allemaal mee begonnen is…
Het allereerste Natura-product en een échte klassieker. Deze originele mayonaise bevat geen bewaarmiddelen en smaakt net als thuis!
Ingrediënten: Zonnebloemolie, eigeel (vrije uitloop), mosterd (azijn, water, mosterdzaden, zout, kruiden), azijn, zout.
Glutenvrij
Voedingswaarden
Eiwitten
1,7 g
Vetten
82,5 g
Verzadigde vetzuren
10,5 g
Koolhydraten
1,1 g
Suiker
0,1 g
Zout
1,2 g
Energie
3100 KJ/754kcal