4 personen

  • 500 g kipfilet
  • Enkele sneden oud brood
  • 1 krop Romeinse sla
  • 3 eieren, stuk Parmezaan
  • Olijfolie
  • Boter
  • Peper en zout
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • Vinaigrette César

 

Werkwijze

Bak de kipfilets gaar in een scheut olijfolie en kruid met voldoende peper en zout. Laat afkoelen.

Snij het brood in blokjes en bak ze krokant in een scheut olijfolie en een klontje boter.

Kook de eieren gedurende 10 minuten en laat afkoelen.

Snij in partjes. Snij de kipfilet in plakken. Spoel en droog de sla. Snij in repen. Snij de komkommer en avocado in blokjes. Maak met een dunschiller wat schilfers van de blok Parmezaan. 

Doe onderaan de bokaal eerst wat vinaigrette César, vervolgens wat komkommer, eipartjes, plakjes kip, avocadoblokjes, broodcroutons en de sla. Werk af met Parmezaan.

 


Ceasar vinaigrette
mainPicture.png
  • mainPicture.png
€7.00

Een Salade César is niet compleet zonder de bijhorende vinaigrette op basis van geraspte kaas, ansjovis en mosterd.

 

Ingrediënten: Zonnebloemolie, water, azijn, eigeel (vrije uitloop), extracten van specerijen (vis), geconcentreerd citroensap, gedroogde geraspte kaas (1%), mosterd (azijn, water, mosterdzaden (25%), zout, specerijen), zout, suiker, lijnmeel.

 

Voedingswaarden

Eiwitten 2 g
Vetten 52,8 g
Verzadigde vetzuren 6,9 g
Koolhydraten 2,5 g
Suiker 1,2 g
Zout 2 g
Energie 2030KJ/493kcal