Voor 4 personen 

  • Little Gem sla
  • Kipfilet (700g)
  • Parmezaanse kaas (stuk)
  • Ansjovis in olie
  • Stokbrood
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Peper
  • Zout
  • Natura Caesar vinaigrette

 

Bereidingswijze  

Croutons: Snij het stokbrood in kleine blokjes. Wrijf de blokjes in met een teentje knoflook en bestrooi deze met olijfolie en een snufje zout. Leg de blokje in een ovenschaal en bak deze bruin in een voorverwarmde oven op 180°C. 

Kipfilet : Breng wat olijfolie aan beide kanten van de kipfilet. Strooi wat peper en zout erover en schuif de kipfilet op een schaal in de oven. Laat deze 10 minuten garen op 180°C. Snij vervolgens in kleine stukken. 

Salade : Maak de little gem sla schoon, bewaar wat bladeren voor de garnering en snij de rest in stukjes van 1 cm. Doe de stukjes in een grote bak en besprenkel deze met Natura Caesar Vinaigrette. Schaaf stukken parmezaanse kaas en snij de ansjovis in grove stukjes. 

Leg de bewaarde bladeren rond de rand van de kom. 

Vul de salade vervolgens met de little gem sla, ansjovis, croutons, kip en eindig met de parmezaanse kaas. 


Ceasar vinaigrette
mainPicture.png
  • mainPicture.png
€7.00

Een Salade César is niet compleet zonder de bijhorende vinaigrette op basis van geraspte kaas, ansjovis en mosterd.

 

Ingrediënten: Zonnebloemolie, water, azijn, eigeel (vrije uitloop), extracten van specerijen (vis), geconcentreerd citroensap, gedroogde geraspte kaas (1%), mosterd (azijn, water, mosterdzaden (25%), zout, specerijen), zout, suiker, lijnmeel.

 

Voedingswaarden

Eiwitten 2 g
Vetten 52,8 g
Verzadigde vetzuren 6,9 g
Koolhydraten 2,5 g
Suiker 1,2 g
Zout 2 g
Energie 2030KJ/493kcal