Zelfgemaakte vissticks
4 personen
600 g kabeljauwfilet, 100 g panko of oud
broodkruim, 50 g bloem, 1 ei, 2 el geraspte
Parmezaanse kaas, 2 potjes tuinkers, tartaar van Natura
Werkwijze
Snijd de kabeljauw in repen.
Zet 3 kommen klaar. 1 met bloem, 1 met losgeklopte ei en 1 met de panko en de Parmezaanse kaas.
Wentel de kabeljauwrepen door de bloem, klop de overtollige bloem er af, haal ze door het ei en vervolgens door de panko.
Frituur de gepaneerde visreepjes in olie en serveer met verse tuinkers en de tartaarsaus.
Tartaar (160g)
Zacht en fris! Tartaarsaus is beste vriendjes met vis, zeevruchten en zelfs met rood vlees.
Ingrediënten: Zonnebloemolie, eigeel (vrije uitloop), mosterd (azijn, water, mosterdzaden, zout, kruiden), azijn, augurken, zout, kappertjes, peterselie (0.2%), look, peper, natuurlijk aroma van specerijen en kruiden.
Voedingswaarden (100g)
Eiwitten | 1,8 g |
Vetten | 80 g |
Verzadigde vetzuren | 10,2 g |
Koolhydraten | 1,7 g |
Suiker | 0,2 g |
Zout | 1,3 g |
Energie | 3020 KJ/734 kcal |