Salade van witlof
4 personen
- 800 g witlof
- 1 ci
- troen
- 2 appels
- 200 g gepelde garnalen
- handvol verse bladpeterselie
- 300 g gekookte krielaardappeltjes
- Vinaigrette de Bruxelles
Werkwijze
Verwijder de bittere kern van het witlof en snijd in fijne reepjes. Besprenkel met een beetje citroensap en meng goed zodat het niet kan verkleuren.
Snij de appels in heel fijne reepjes (laat de schil er aan voor de kleur). Meng in een kom het witlof, de appel, de garnaaltjes, de fijngesnipperde bladpeterselie en de krielaardappelen.
Kruid met peper en zout. Besprenkel met vinaigrette de Bruxelles.
Brusselse Vinaigrette
De perfecte, frisse afwerking voor je salades of voorgerechten.
Ingrediënten:
Zonnebloemolie (47%), azijn (25%), mosterd (azijn, water, mosterdzaden (25%), zout, specerijen), water, eigeel (vrije uitloop), specerijen, zout.
Voedingswaarden (100g)
Eiwitten | 2,4 g |
Vetten | 63,4g |
Verzadigde vetzuren | 8,2 g |
Koolhydraten | 3,5 g |
Suiker | 0,5 g |
Zout | 2,4 g |
Energie | 2445 KJ/594 kcal |