Knapperige salade
Voor 4 personen
- Andijvie (4 kroppen)
- Veldsla (200g)
- Rode ui (2 stucks)
- Verse peterselie
- Eieren (2 stucks)
- Natura vinaigrette à l'ancienne
Bereidingswijze
Kook de eieren 10 minuten. Laat schrikken, afkoelen en pel ze.
Was de andijvie en verwijder de buitenste bladeren, maar bewaar deze voor de garnering.
Snijd de rest van de andijvie in repen. Snijd de rode ui en hak de peterselie.
Meng andijvie, rode uit en peterselie met de veldsla.
Besprenkel deze ruim met vinaigrette à l'ancienne. Leg tot slot de gekookte eieren op de salade.
Vinaigrette à l'ancienne
De klassieke smaak, afgewerkt met een vleugje mosterd.
Ingrediënten: Zonnebloemolie, azijn, mosterd met graantjes (azijn, water, mosterdzaden (24%), zout, specerijen), honing, water, eigeel (vrije uitloop), specerijen, zout.
Voedingswaarden (100gr)
Eiwitten | 2,4 g |
Vetten | 53,3 g |
Verzadigde vetzuren | 6,8 g |
Koolhydraten | 9,7 g |
Suiker | 7,7 g |
Zout | 2,4 g |
Energie | 2176 KJ/528 kcal |