Black hot dog

Voor 4 personen 

  • Hotdogs (8 stuks)
  • Ananas (4 plakken)
  • Rode peper (1/2)
  • Agave siroop (4 theelepels)
  • Granaatappelpitjes (1 bakje of van 1/2 granaatappel)

Voor de zwarte broodjes: 

  • Bloem (250 g)
  • Zakje zwarte inkt van inktvis (droog)
  • Bakkersgist (10 g) 
  • Ei (1)
  • Warm water (160 ml) 
  • Suiker (10 g)
  • Zout
  • Olijfolie (10 ml)

 

Bereidingswijze 

Zwarte broodjes: Doe het warme water, de gist, olijfolie en suiker in een grote kom. Voeg de (droge) zwarte inkt toe. Meng het geheel met een staafmixer. Voeg bloem en zout toe. Kneed het geheel ca 6 minuten met de hand. Laat het vervolgens 45 minuten staan in een de kom, afgedekt met een theedoek. Leg het deeg op een licht bebloemd werkoppervlak en snij het in 8 stukken. Neem een eerste stuk, maak het plat met de palm van je hand, rol het om een hotdogrol te vormen. Doe dit met alle stukken. Leg het op het bakpapier en bestrijk het met goed geklutst ei. Laat het een uur rijzen op een warme plaats, zonder tocht. Bak het deeg vervolgens 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat afkoelen. 

Gekonfijte ananas: Maak de ananas schoon. Snij het in kleine staafjes van 2 cm lang en 1/2 cm breed. Kook dit in de agave siroop totdat het sap is verdampt. Voeg vervolgens kleine stukjes rode peper toe. 

Hotdog: Snijd het zwarte hotdog broodje doormidden, leg de opgewarmde worst erin en garneer met de gekonfijte ananas. Serveer met Natura Ketchup en granaatappelpities. 


Tomaten ketchup (275g)