Artisjok

4 personen - Hapje
- 1 of 2 artisjokken
- 1 citroen
- Enkele takjes tijm
- Peper en zout
- Vinaigrette de Bruxelles Natura
Werkwijze
Snij de stelen van de artisjokken.
Vul een kookpot met water, citroensap, de citroenschil en de tijm. Kruid royaal peper en zout. Leg de artisjokken in het water en breng aan de kook. Leg een bord of een klein deksel op de artisjokken. Zo gaan ze niet bovendrijven.
Laat de artisjokken 30 à 45 minuten koken. Prik met een vork in de onderkant van een artisjok om te checken of ze gaar zijn. Verwijder de buitenste blaadjes. Serveer met vinaigrette de Bruxelles.
Brusselse Vinaigrette
De perfecte, frisse afwerking voor je salades of voorgerechten.
Ingrediënten:
Zonnebloemolie (47%), azijn (25%), mosterd (azijn, water, mosterdzaden (25%), zout, specerijen), water, eigeel (vrije uitloop), specerijen, zout.
Voedingswaarden (100g)
Eiwitten | 2,4 g |
Vetten | 63,4g |
Verzadigde vetzuren | 8,2 g |
Koolhydraten | 3,5 g |
Suiker | 0,5 g |
Zout | 2,4 g |
Energie | 2445 KJ/594 kcal |